Wie is de bedenker van Bitcoin?

Misschien wel de meest succesvolle cryptomunt ooit: de Bitcoin. Veel beleggers zien kansen in de deze cryptomunt en steeds meer winkels voegen de mogelijkheid toe om te betalen met Bitcoins. Inmiddels weten we allemaal dat de meeste mensen voor cryptomunten kiezen, omdat het volledig anoniem is. Overheden en grote centrale banken kunnen de transacties namelijk niet volgen. Dit zorgt ervoor dat deze instanties geen invloed uitoefenen op de waarde van de Bitcoin. Ondanks dat deze cryptomunt zo populair is weten maar weinig mensen hoe de Bitcoin precies ontstaan is. Wij vragen ons dan ook af wie de bedenker is van Bitcoin. In deze blog vertellen wij je meer. 

Mysterie

Vandaag de dag is het nog steeds een groot mysterie wie de maker is van de Bitcoin. Dit komt namelijk doordat er op 31 oktober 2008 iemand onder een schuilnaam een whitepaper publiceerde op een cryptografie-mailinglijst. Hiervoor werd de schuilnaam Satoshi Nakamoto gebruikt. Het vermoeden is dat de maker geheim wil blijven, omdat hij wordt gezien als een anarchist. Dit is een politieke stroming waarbij iemand ernaar streeft om een maatschappij te stichten waarin mensen samenleven zonder een hogere macht. Hierbij kan je denken aan de eerste en tweede kamer in Nederland.

Eerste Bitcoins

Na het publiceren van een whitepaper creëerde Satoshi Nakamoto een speciaal forum. In dit forum plaatste hij berichten over de voortgang van de nieuwe cryptomunt. Op 3 januari 2009 besloot Satoshi om de eerste Bitcoins te maken met behulp van een genesisblok. Hierdoor was het voor iedereen mogelijk om Bitcoins te kopen. In het begin was deze cryptomunt niet zo populair. Toch bleef Satoshi gemotiveerd om het Bitcoin-protocol te verbeteren. Dit werd gedaan via e-mail en het speciale forum. Eind 2010 stopte Satoshi met het werken aan de cryptomunt. Alle internetdomeinen en software werden hierdoor overdragen aan Gavin Adresen. Sinds dien is Satoshi van de aardbodem verdwenen. 

Cryptomunten

Ondanks dat Satoshi Nakamoto verdween bleef zijn Bitcoin portemonnee bestaan. In deze portemonnee staat al jaren zo’n één miljoen aan Bitcoins. In december 2017 werd de waarde geschat op 20 miljard dollar. Hiermee was Satoshi voor korte tijd de 44e rijkste man van de wereld. Toch mocht dit niet baten, want tot op de dag van vandaag heeft Satoshi nooit Bitcoins verhandeld. We weten nu wie de oprichter van de Bitcoin is. Maar wist je ook dat andere cryptomunten zijn ontstaan door de technologie van Satoshi? Zonder deze anonieme held was het nooit mogelijk geweest om Bitcoin of Ripple te kopen. Iets wat we ons nu niet meer kunnen voorstellen!

Persoon Draagt Zwarte Hoodie En Masker