5 redenen om te gaan wingsurfen

De watersport die steeds meer bekend wordt is wingsurfen. Deze watersport komt van oorsprong uit Hawaii en is een verrassende combinatie tussen windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Toch is wingsurfen het meest te vergelijken met kitesurfen. Bij beide watersporten gebruik je namelijk een vlieger en een surfboard. Desondanks is wingsurfen gemakkelijker om te leren doordat het losse onderdelen heeft. Wij snappen dat het spannend kan zijn om te beginnen met een watersport. Om jouw ogen te openen hebben wij de vijf belangrijkste redenen verzameld om te gaan wingsurfen. Lees snel verder om de magie van deze watersport te ontdekken.

5. Ontdek nieuwe plekken

Er zijn verschillende plekken waar je geweldig kunt wingsurfen. Deze plekken vind je vooral in tropische landen waar de meeste toeristen niet zo snel voor kiezen. Hierbij kan je denken aan Mauritius, Zanzibar en Brazilië. Wanneer je deze landen gaat bezoeken is het een goed idee om eens de toeristische gebieden te vermijden. Buiten deze gebieden vind je namelijk altijd de beste wingsurfplekken. Een afgelegen strand met woeste golven is toch de droom van iedere watersportfanaat?

4. Ontmoet nieuwe mensen

Wingsurfen is nog vrij onbekend in Nederland. Dit is niet het geval in het buitenland waar deze watersport al een aantal jaren razend populair is. Wanneer je besluit om te gaan reizen dan zal je veel nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde passie voor wingsurfen. Deze mensen zijn echte watersportfanaten en hebben een vriendelijk, relaxte uitstraling. Op het strand schromen deze mensen dan ook niet om met iedereen een praatje te maken. Hierdoor maak je al snel nieuwe vrienden, waardoor het wingsurfen leuker wordt. 

3. Summerbody

De beste workout krijg je door te gaan wingsurfen. Bij deze watersport gebruik je namelijk al je spieren zonder dat je overmatig gaat zweten. Door de vlieger vast te houden zal je merken dat jouw armspieren sterker worden. Tijdens het wingsurfen stuur je een bepaalde richting op door je benen te gebruiken. Zo train je ook nog eens je beenspieren. Na het wingsurfen zal je zeker weten last krijgen van spierpijn op plekken waarvan je niet wist dat er spieren zaten. Een positief voordeel hiervan is dat je snel een summerbody krijgt. Laat de zomer maar komen!

2. Vervang slechte gewoontes

Voordat je gaat wingsurfen is het belangrijk om te weten dat deze watersport ontzettend verslavend is. Niet voor niets geldt hierbij het motto: eat, sleep, wing, repeat. Daarnaast is wingsurfen enorm tijdrovend, omdat je afhankelijk bent van het weer. Je moet dus wachten op gunstige omstandigheden en dit kost veel tijd. Hierdoor zal jij je slechte gewoontes moeten vervangen. Wanneer je begint met wingsurfen dan is er namelijk geen tijd meer voor het tv kijken, social media checken en grappige filmpjes bekijken. Zodra het weer gunstig is ren je zo snel mogelijk naar het strand.

1. Wingsurfen maakt gelukkig

Dit is waar het omdraait in het leven. Niet alleen het streven naar geluk, maar echt gelukkig zijn. Vaak zit dit in de kleine dingen, zoals wingsurfen. Wanneer je deze watersport beoefent dan krijg je namelijk een totaal nieuwe beleving. Zo vlieg je over het water dankzij de windsurf foiling en kan je zelfs de gigantische windkracht ervaren als je stunts gaat doen. Dit verhoogt jouw geluksniveau. Op den duur zal je merken dat wingsurfen je op een positieve manier heeft veranderd. Niet voor niets zijn watersportfanaten altijd zo gelukkig tijdens en na het beoefenen van hun favoriete sport.

Gratis stockfoto met blauw, drone, drone camera