Is een ooglidcorrectie iets voor mij?

Niet iedereen doorstaat de tand des tijds net zo goed als George Clooney. Helaas kijken we allemaal op een dag in de spiegel om te concluderen dat ons buikje net iets te groot is, ons haar steeds grijzer wordt en dat onze oogleden steeds meer gaan hangen. Gelukkig is dat laatste heel makkelijk op te lossen. Met een bovenooglidcorrectie worden uw bovenoogleden gelift waardoor u er in het gezicht weer wat jonger uitziet. Binnen slechts 30 minuten kan je er weer een stuk frisser en opgewekter uitzien. Met de groeiende populariteit van de ooglidcorrectie en het toenemende aantal klinieken, is de ingreep ook voor iedereen betaalbaar geworden. Hierdoor groeit het aantal behandelingen nog steeds ieder jaar.

Enkele jaren geleden werd de ooglidcorrectie vrijwel alleen maar uitgevoerd bij vrouwen van boven de vijftig jaar. Tegenwoordig wordt de behandeling ook bij veel jongere mensen uitgevoerd en zelfs onder de mannen wordt de bovenooglidcorrectie steeds populairder.

Als u de knoop heeft doorgehakt en een bovenooglidcorrectie wilt ondergaan, komt u voor de tweede belangrijke keuze te staan; bij welke kliniek laat je je behandelen? Veel klinieken bieden een gratis intake aan waarbij je voorgelicht wordt over de behandeling en je vragen kunt stellen aan de arts. Er zijn ook ooglidcorrectie risico’s die niet altijd door de arts vermeld worden. Als de arts daar niet over vertelt, kunt u daar het best zelf vragen over stellen. De kans op complicaties bij een ooglidcorrectie is erg klein maar wel aanwezig. Laat u daarom altijd behandelen door een echte plastisch chirurg. Als er zich dan toch een complicatie voordoet, kan de chirurg deze altijd direct verhelpen. Als u een ooglidcorrectie laat verrichten door een huisarts, kan deze de complicatie in de meeste gevallen niet direct verhelpen waardoor je snel naar het ziekenhuis zal moeten gaan.