Crans Montana

Crans en Montana waren vroeger gescheiden skigebieden, maar worden tegenwoordig gezien als één geheel. Toch verschillen Crans en Montana erg van elkaar, aangezien Crans veel duurder is dan Montana. Hierdoor voelt Montana gemoedelijker aan en is het bovendien geliefder dan Crans, waar voornamelijk dure restaurants, boetieks en hotels te vinden zijn. Op deze pagina lees je meer over Crans Montana in Zwitserland. Zo lees je hoe het skigebied van Crans Montana erbij ligt en welke uitgaansgelegenheden je in Crans Montana kunt vinden.

Het skigebied van Crans Montana

Het skigebied van Crans Montana ligt volledig op zuidhellingen, waardoor er veel zon schijnt in het prachtige skigebied van de wintersportbestemming. Het enige nadeel van de lekkere zonnestralen, is het feit dat de sneeuw hierdoor wel wat minder is. Hier dien je dan ook rekening mee te houden bij het boeken van een wintersportvakantie naar Crans Montana.

Verder ligt het skigebied op 1500 tot 3000 meter hoogte en bestaat het skigebied uit in totaal 140 kilometer aan pistes. Omdat het skigebied van Crans Montana erg divers is, kan iedere wintersporter hier een prachtige tijd beleven. Zo vind je in Crans Montana zowel blauwe, rode als zwarte pistes van respectievelijk 50 kilometer, 70 kilometer en 15 kilometer lang. Daar komt nog bij dat het skigebied van Crans Montana niet alleen geschikt is voor skiërs, maar dat ook snowboarders hier prima kunnen vertoeven. Dit komt omdat Crans Montana niet alleen mooie pistes heeft, maar ook over een snowpark met halfpipe beschikt.

Ook de uitgaansgelegenheden van Crans Montana zijn zeker de moeite waard. In de middag kun je terecht in de vele après-ski bars van de wintersportbestemming en in de avond kun je tot de late uurtjes feesten in de discotheken van Crans Montana. Enkele populaire discotheken zijn Pacha Club en Xellent Club, waar iedere avond een flinke rij staat en vele wintersporters te vinden zijn. En houd je niet van het bezoeken van drukke discotheken, maar wil je toch op stap? Breng dan eens een bezoekje aan de bowlingbaan van Crans Montana voor een gezellige avond ontspanning na het skiën.