Raambeveiliging: jouw eerste verdediging tegen inbraak

Raambeveiliging en sloten zijn jouw eerste verdediging tegen inbraak. Tegenwoordig moet je waarschijnlijk meer dan ooit tevoren ervoor zorgen dat jouw huis en/of bedrijf veilig is voor indringers. De economie is zwak en dus neemt de criminaliteit toe. Criminelen zullen via de gemakkelijkste weg in jouw huis of bedrijf proberen in te breken: de ramen. Het is alleen maar logisch dat jouw sloten zo sterk mogelijk moeten zijn.

Lees verder om te leren hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bestaande raambeveiliging en sloten op orde zijn en zo niet, hoe je sloten kunt vinden die jouw huis of bedrijf echt zullen beschermen tegen inbraak.

Inspecteer jouw ramen

De eerste stap om ervoor te zorgen dat jouw ramen zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen inbraak, is door de ramen te inspecteren. Zijn ze gebarsten of zijn de sloten verroest of versleten? Is het hout rond het raam solide en niet verrot? Al deze variabelen zijn van cruciaal belang bij het bepalen van de veiligheid van jouw huis en bij het al dan niet upgraden van jouw raambeveiliging.

Inspecteer jouw raamsloten

Er is vaak een groot verschil tussen de raamsloten die werden geïnstalleerd toen jouw huis werd gebouwd en de producten die “raambeveiliging” worden genoemd. Tenzij je onlangs nieuwe ramen hebt geïnstalleerd en om streng beveiligde raamsloten hebt gevraagd, heb je waarschijnlijk gewoon sloten die jouw raam op hun plaats vergrendelen. Deze zijn niet voldoende om een indringer te ontmoedigen. Voor de ultieme beveiliging van raamsloten moeten jouw sloten zijn gemaakt van zwaar ijzer of iets vergelijkbaars, groot zijn zodat de potentiële indringer ze kan zien en mogelijk met de sleutel kan worden bediend.

Beveiligingsopties voor de ramen

Afhankelijk van hoe gedetailleerd je wilt zijn met jouw beveiliging van de ramen, kun je ervoor kiezen om een beveiligingsbedrijf in te schakelen of je kunt naar een ijzerwinkel in de buurt gaan om jouw eigen sloten te kopen en te laten installeren. In beide gevallen moet je basistypen van beveiligingssloten voor de bestaande raambeveiliging kennen. Het meest effectief voor ramen zijn:

Bovenlichtsloten: deze sloten zijn vaak van metaal en hebben een grendelsluiting voor het openen en sluiten van het venster.

Sleutelbediende sloten: dit soort sloten worden zoals je zou verwacht vergrendeld door middel van een sleutel. Als je voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat je je sleutel op een veilige plaats bewaart, aangezien deze beveiliging voorzorgsmaatregelen in twee stappen vereist.

Lees verder over Raambeveiliging – Slotenmaker 24 Enschede